Go Back
Klassieke tiramisu van pizzeria La Rustica. Het resultaat van het recept.

Tiramisu Recept Klassiek: 4-6 Personen

Tiramisu staat bekend als het ultieme Italiaanse dessert in de culinaire wereld. Onze pizzeria deelt graag het recept voor deze onweerstaanbare lekkernij, met romige lagen doordrenkt met koffie en omhuld door luchtige savoiardi koekjes. Ontdek de perfecte klassieke tiramisu! Deel gerust je ervaringen in de reacties hieronder! We horen graag hoe het tiramisu recept is uitgepakt en of het aan je verwachtingen voldeed. Geniet van je heerlijke klassieke tiramisu!
Prep Time 20 minutes
Rusttijd 8 hours
Total Time 8 hours 20 minutes
Course Dessert
Cuisine Italian
Servings 4
Calories 450 kcal

Equipment

  • Mengkom
  • Elektrische mixer of garde (voor het kloppen van eierdooiers en suiker)
  • Diepe schaal of ovenschaal voor het opbouwen van de lagen
  • Sterke espressomachine of koffiezetter
  • Zeef voor het bestrooien van cacao

Ingredients
  

  • savoiardi koekjes
  • 3 eierdooiers
  • 65 g suiker
  • Sterke romige espresso
  • 250 g mascarpone
  • Cacao

Instructions
 

  • Verzamel de ingrediënten
    Alle benodigde ingrediënten voor het klassieke tiramisu recept.

Klop de eierdooiers en suiker

  • Klop 3 eierdooiers met de suiker tot een lichte en romige consistentie.
    Mixer waarin eieren en suiker gemengd worden.

Voeg mascarpone toe

  • Meng 250g mascarpone door het eierdooier- en suikermengsel tot het goed is gecombineerd.
    Mixer met het tiramisu beslag.

Doop de savoiardi

  • Doop de savoiardi koekjes kort in de sterke espresso. Leg ze in een schaal.

Voeg het eiermengsel toe

  • Lepel een deel van het eier- en mascarponemengsel over de savoiardi. Herhaal voor meerdere lagen.
    De handeling waarin het mascarpone mengsel voor de tiramisu over de savoiardi koekjes overgoten wordt

Koel en serveer de klassieke tiramisu

  • Koel de tiramisu enkele uren of bij voorkeur een nacht. Besprenkel met cacao, serveer gekoeld en geniet.
    De afgewerkte tiramisu die in de koelkast liggen op te stijven

Einde van dit klassieke tiramisu recept. Tijd om te smullen!

    Notes

    • Voor een extra vleugje smaak kun je een scheutje Amaretto toevoegen aan de espresso,  maar dit is optioneel en afhankelijk van persoonlijke voorkeur.
    • Bestrooi de bovenste laag met cacao vlak voor het opdienen voor een mooi uiterlijk en extra smaak.
    • Laat de tiramisu voldoende opstijven in de koelkast, bij voorkeur gedurende de nacht, zodat de smaken goed kunnen doordringen en de textuur stevig wordt.Serveer de tiramisu gekoeld voor de beste smaakervaring.
    Keyword Tiramisu