Tiramisu Recept Klassiek: 4-6 Personen
Tiramisu staat bekend als het ultieme Italiaanse dessert in de culinaire wereld. Onze pizzeria deelt graag het recept voor deze onweerstaanbare lekkernij, met romige lagen doordrenkt met koffie en omhuld door luchtige savoiardi koekjes. Ontdek de perfecte klassieke tiramisu! Deel gerust je ervaringen in de reacties hieronder! We horen graag hoe het tiramisu recept is uitgepakt en of het aan je verwachtingen voldeed. Geniet van je heerlijke klassieke tiramisu!
Prep Time 20 minutes mins
Rusttijd 8 hours hrs
Total Time 8 hours hrs 20 minutes mins
Course Dessert
Cuisine Italian
Servings 4
Calories 450 kcal
Mengkom
Elektrische mixer of garde (voor het kloppen van eierdooiers en suiker)
Diepe schaal of ovenschaal voor het opbouwen van de lagen
Sterke espressomachine of koffiezetter
Zeef voor het bestrooien van cacao
- savoiardi koekjes
- 3 eierdooiers
- 65 g suiker
- Sterke romige espresso
- 250 g mascarpone
- Cacao
Klop de eierdooiers en suiker
Koel en serveer de klassieke tiramisu
Einde van dit klassieke tiramisu recept. Tijd om te smullen!
- Voor een extra vleugje smaak kun je een scheutje Amaretto toevoegen aan de espresso, maar dit is optioneel en afhankelijk van persoonlijke voorkeur.
- Bestrooi de bovenste laag met cacao vlak voor het opdienen voor een mooi uiterlijk en extra smaak.
- Laat de tiramisu voldoende opstijven in de koelkast, bij voorkeur gedurende de nacht, zodat de smaken goed kunnen doordringen en de textuur stevig wordt.Serveer de tiramisu gekoeld voor de beste smaakervaring.